Sun-Maid

Sun-Maid

Naturlig Energi fra Califorina.

Rosiner tørret i solen intet andet.

Læs mere her

Sun-Maider er et af verdens mest anerkendte mærker og en klassiker i danske hjem. Sun-Maid er soltørrede druer af højeste kvalitet fra gårde i Californien. Her bliver de soltørrede efter samme principper som i 1912.

Sun-Maid er et andelsselskab stiftet i 1912. Siden starten har virksomheden forsynet forbrugerne med rosiner og tørret frugt af højeste kvalitet fra vindrue- og frugtplantager i Californien.

Det tørre, solrige klima er perfekt til at frembringe druernes sødme, som er det de soltørrede rosiner er kendt for. Sun-Maid er en af verdens mest kendte mærker og er genkendes ved den røde farve og pigen på forsiden af pakken, Miss Lorraine Collet.
 

Historien bag "The Sun-Maid Girl"

 

Sun-Maid navnet blev opfundet af reklamemanden E. A. Berg, der i 1915 kom frem til, at navnet skulle fortælle historien om, at rosiner er ”made of” (fremstillet af) frisk plukkede druer, som er ”sun dried” (soltørret) under Californiens sol. En Sun-Maid ansat, Leroy Payne opdagede efterfølgende den smukke Lorraine Collet Petersen i hendes baggård i Fresno, Californien i færd med at tørre sit lange sorte hår. Berg syntes, at hun var den perfekte personificering af Sun-Maid navnet.  

For de fleste skolebørn er den lille røde Sun-Maid rosinpakke en fast bestanddel af madpakken. For voksne er Sun-Maid det sunde mellemmåltid eller snack eller en hjælp til både madlavning og bagning.