Tony's Chocolonely

Slaveri er fortsat noget, som finder sted den dag i dag på kakaofarmene i Vestafrika. Mange af dem er børn. Tony’s Chocolonely eksisterer for at ændre på det!

Tingene er ulig fordelt i forsyningskæden. Kæden består af millionvis af kakaobønder, som producerer kakao, og milliarder af forbrugere, som nyder chokolade. Men hvad med det midt imellem? Denne del er domineret af en gruppe af chokoladegiganter, som drager fordel af at holde købsprisen på kakao så lav som muligt Resultatet er, at kakaobønder er tvunget til at leve i fattigdom, og det fører til børnearbejde og slaveri.

Tony´s vision: 100% slavefri chokolade – ikke kun i Tony´s chokolade men al chokolade i hele verden.

 

Hvordan?

Med utrolig velsmagende chokolade, fører Tony´s an i kampen og viser, at chokolade kan produceres anderledes – både når det gælder smag, emballage og måden de gør forretning med kakaobønderne.

De har udviklet en plan, som består af 5 principper for køb af kakaoen.

 

imagecjiq.png

 

1) Det er vigtigt at kunne spore tilbage til hvor kakaoen kommer fra og hvordan forholdene er. Derfor er Tony´s første princip – sporbare bønner. De er købt direkte fra vores partnere Kapatchiva, Ecojad, Socoopacdi og ECAM på Elfenbenskysten og ABOCFA i Ghana. Det betyder, at vi kan garantere, at bønnerne i vores barer kommer direkte fra en af vores partnere.

2) Tonys betaler en højere pris for kakaoen. Det gør vi, fordi den pris, som kakaobønderne normalt betales for deres kakao, gør det umuligt for dem at komme ud af fattigdommen. Tony´s andet princip er – højere priser.

3) Vi investerer i de kakaobønder, som vi samarbejder med, og hjælper dem med at blive stærkere. Vi viser dem, hvordan de kan drive en organisation mere professionelt, og hjælper dem med at opnå stordriftsfordele og skabe engagement og tillid blandt bønderne. Tony´s tredje princip er frie og stærke bønder.

4) Tony´s fjerde princip er langsigtet samarbejde. Tony´s indgår et samarbejde med kakaobønderne i mindst 5 år. Det giver dem mulighed for at foretage langsigtede investeringer i deres farme. De kan f.eks. købe nye kakaoplanter, investere i landbrugsudstyr, træning mv.

5) Det er ikke kun prisen for kakaoen, som skal være højere, men også produktiviteten. Tony's højere pris for kakaoen, giver kakaobønderne mulighed for at forbedre deres afgrøder. Efterhånden som deres kakaoplantager løbende bliver mere rentable, øges deres motivation. Det er en win-win-situation! Det gør det også muligt for dem at investere i produktionsmidler, f.eks. bedre gødning, beskære træerne på det rigtige tidspunkt og plante nye kakaotræer. Dette øger bønnernes kvalitet og kan fordoble deres produktivitet.

VIL DU VÆRE MED?
Alene kan vi gøre vores chokolade slavefri, men sammen kan vi gøre al chokolade 100% slavefri. Derfor har vi brug for din hjælp. Jo flere som støtter op omkring vores vision og deler historien om forholdene i kakaoindustrien, jo før kan vi ændre normen inden for chokolade til at være 100% slavefri.

Valget er dit. Vil du være med?

 

Læs mere om Tony’s Chocolonely på deres side.