Certificeringsguide

Certificeringsguide

Det er ikke kun mængden af certificeret varer som er øget de seneste år, men også mængden af certificeringer. For at tydeliggøre hvad disse markeringer står for, og hvad de indeholder, har vi bedt en extern part gennemgå kriterier og baggrund for de mest almindelige etiketter.

Vi vil vise ligheder og forskelle mellem de markeringer som findes på marked idag. De initiativer som Arvid Nordquist støtter idag ved at købe produkter/råvarer med respektive mærkninger, anser vi har en høj standard og er troværdige. At lave en direkte sammenligning i alle henseende er nærmest umulig da grænserne kan være svære at fortolke og certificeringen virker på forskellige markeder og har forskellige formål. I gennemgangen har vi anvendt kriterierne fra State of Sustainability Initiatives. Som underlag for fakta har vi anvendt flere kilder, men meget hviler på SSI/Entwined’s rapport ”The State of Sustainability Review 2014” og på de forskellige certificeringsagentures egne dokumentation og standarder.

Vi har analyseret hver enkelt mærkning for at se hvor høje krav de omfatter indenfor de aktuelle respektive kriterier. Vi har fokuseret på de områder som vi mener er ekstra vigtige og betydningsfulde for at få en holdbar, korrekt og etisk produktion som bidrager til at mindske fattigdom. Heriblandt menneskerettigheder, ILO:s kernekonventioner, kønsspørgsmål, leveløn, biodiversitet, klima og pesticideanvendelse. Vi har valgt at have en ”streng” holdning ved at hæve de ”ufravigelige krav” fremfor de som anbefales eller har flere forskellige niveauer.

Vores analyse findes i sammedrag i en certificeringsguide som du finder nedenfor.

En gennemgang af analyseret kriterier findes her.