Libanon har en lang tradition for vinproduktion – allerede for 6000 år siden dyrkede fønikerne vin i de nordlige dele af landet. Det blev kendt og værdsat i hele Middelhavsområdet og nævnes endda i Bibelen.
Familien Hochar flyttede fra Frankrig til Libanon i 1100-tallet, og inspireret af landets lange tradition for vinproduktion grundlagde Gaston Hochar vinhuset Chateau Musar i 1930. Da Gastons søn Serge Hochar overtog vinhuset, blomstrede de internationale succeser, og i 1984, midt under borgerkrigen, blev Serge Hochar udnævnt til ”Decanter Man of the Year”. Erfaringerne fra de langvarige uroligheder, som historisk har præget landet, gør, at de – trods de udfordringer de har været tvunget til at udholde siden 1975 og frem til i dag – fortsætter ufortrødent med at arbejde, nogle gange med kun halvdelen af arbejdsstyrken, for at høste og levere deres vin. Deres historie viser en imponerende evne til at levere selv under de mest turbulente forhold. Druerne dyrkes i 1000 meters højde i Bekaadalen, et højtliggende plateau beliggende mellem Libanon- og Antilibanonbjergene. Det er et optimalt miljø for vinproduktion, især for økologisk vin, med store temperaturforskelle mellem dag og nat samt tilstrækkelig nedbør.
