Dr. Schär

BÆREDYGTIG INNOVATION FOR EN GRØNNERE FREMTID

Dr. Schär blev grundlagt i 1922 i Sydtyrol, i hjertet af Alperne, med det formål at udvikle specialkostprodukter, der både er sunde og velsmagende. Under ledelse af Ulrich Ladurner lancerede virksomheden i 1980'erne sit første komplette sortiment af glutenfri produkter. I dag findes Dr. Schär i over hundrede lande og er internationalt markedsførende inden for glutenfri alternativer og specialkost. I Sverige har Arvid Nordquist haft ansvaret for salget af Dr. Schärs produkter siden 2013.

Bæredygtighedsstrategien “Growing Together”
Dr. Schär tager sit ansvar som producent af glutenfri produkter og specialkost meget alvorligt. Bæredygtighedsudfordringer er centrale for virksomheden, fordi miljøet direkte påvirker produktkvaliteten – især spørgsmål relateret til arealanvendelse og landbrugsmetoder.

SCJ_200px.png

Øget biodiversitet og bæredygtige landbrugsmetoder

Dr. Schär arbejder på at beskytte og fremme biodiversitet gennem bæredygtige landbrugsmetoder i en række forskningsprojekter. Virksomhedens forsknings- og udviklingsteam i Trieste undersøger blandt andet brugen af mikroorganismer og andre stoffer, der kan forbedre afgrødernes vækst ved at binde kvælstof fra luften – såkaldte biostimulanter. Dette reducerer behovet for mineralsk gødning, hvilket minimerer miljøpåvirkningen og sundhedsrisiciene for arbejderne på markerne. I samarbejde med lokale bønder og eksperter udvikler Dr. Schär også vandbesparende metoder, hvilket har resulteret i et pilotprojekt med drypvanding ved hjælp af drypbånd.

For at bekæmpe afskovning og fremme biodiversitet arbejder Dr. Schär for at skabe en så bæredygtig forsyningskæde som muligt for råvarer som palmeolie, kakao og soja. Gennem brug af RSPO- og RA-certificering for kakao og palmeolie sikrer de, at disse råvarer produceres ansvarligt og med respekt for miljøet.

Dr. Schär prioriterer også dyrevelfærd – for eksempel har virksomheden brugt burfrie æg siden 2016.

Innovative projekter for fremtiden

Dr. Schär har lanceret flere projekter for at sikre bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden. Sammen med CropTrust, Genbank Tyrol og Laimburg Research Center har de dyrket 100 forskellige glutenfri afgrøder på en mark kaldet Field100. Formålet med dette projekt var at fremme biodiversitet og undersøge, hvordan landbruget kan tilpasse sig klimaændringer. Et andet initiativ, VItaMì, har til formål at dyrke nye hirsesorter, med de første markforsøg startet i 2022. Efter grundige analyser planlægger virksomheden at begynde distributionen af frø til landmænd i 2026.

Bæredygtige emballageløsninger

Dr. Schär arbejder på at optimere brugen af emballagematerialer og tilpasse dem til fremtidens krav. På vejen mod bæredygtige emballager har de defineret to strategiske mål:

  • De er engagerede i at reducere brugen af emballage og erstatte plast med papir, hvor det er muligt.
  • De har som mål at gøre al deres emballage genanvendelig, genbrugelig eller komposterbar.
  • For at øge forbrugernes bevidsthed fokuserer virksomheden også på at give klar information om, hvordan man sorterer og genanvender emballagen korrekt.
  • Reducerede drivhusgasudledninger

For at reducere deres Scope 1- og 2-udledninger fokuserer Dr. Schär på at bruge energi fra vedvarende kilder og optimere energiforbruget i deres anlæg. Blandt andre tiltag udvider virksomheden løbende sine solcelleanlæg og installerer ladestationer til elbiler og elcykler. Dr. Schär arbejder også på at skabe mere energieffektive produktionsanlæg gennem installation af varmegenvindingssystemer og optimering af opvarmning og køling generelt.