Dit kaffevalg gør forskellen.

100% CO2-KOMPENSERET KAFFE

 

På Arvid Nordquist kompenserer vi 100% for vores klimaaftryk gennem skovrejsningsprojekter i kaffeproducerende lande. Lær mere her. Når du vælger vores kaffe, bidrager du positivt til lokale samfund og miljøet.

Hver eneste af vores kaffebønner er trejdeparts-certificeret; enten Fairtrade, Rainforest Alliance, KRAV eller EU Organic. 100% tredjeparts-certificering er en uvildig og transparant garanti for, at vores kaffe er produceret under bæredygtige arbejdsforhold samt med tanke på miljøet. At vi holder, hvad vi lover.

Anvend vores CO2-beregner til at udregne klimaaftrykket for den valgte kaffevariant baseret på det årlige forbrug i kg. Vi håber, beregningen gør det nemt at se, hvordan jeres firma kan mindske klimaaftrykket ved at vælge Arvid Nordquist kaffe.

Man må ikke bruge kunstgødning i økolisk landbrug, og derfor har økologisk kaffe et lavere udslip. Tag endelig fat i din kontaktperson, hvis du har spørgsmål om vores klimakompensering, eller hvis du har brug for hjælp til at lave din beregning.

Klimaværktøj

Skovrejsning giver håb

 

Siden 2011 har vi støttet CommuniTree; et skovrejsningsprojekt drevet af Taking Root og tredjepartscertificeret af PlanVivo. Det er nu det største skovrejsnings projekt i Nicaragua med deltagelse af 4202 småbønder. 14 864 hektar land er blevet genoprejst, og der er plantet mere end 25 millioner træer. Lær mere her. Vi køber en stor andel af vores råbønner fra Nicaragua, og gennem CommuniTree kan vi give noget tilbage til de lokale samfund. Da træer binder CO2, hjælper projektet os med at kompensere for vores udslip.

Vi har valgt at støtte skovrejsningsprojekter i kaffeproducerende lande. Udover klimafordelen, bidrager projekterne til at forbedre de økonomiske forhold for småbønderne. Nedenstående illustration giver et overblik over nogle af de mange fordele ved skovrejsning.

Carlos Emilio Marti

Carlos Emilio Martinez og hans kone Miriam bor i Santa Rosa. Sammen opdrætter de kvæg og bestyrer familiens gård. I 2014, valgte de - og mange andre småbønder i området - at tilslutte sig CommuniTree. Ved hårdt arbejde og med hjælp fra lokale lønarbejdere, er det er lykkedes familien at genplante en del af deres jord.

Som mange af projektets andre småbønder, oplever Carlos og familien, at de gennem CommuniTree opnår en større finansiel stabilitet samtidig med at de øger værdien af deres farm. Det er især vigtigt i de hårdere tider, hvor økonomien er under pres.

Fordi projektet gør noget godt for hans familie, for lokalsamfundet og ikke mindst for miljøet, håber Carlos, at projektet vil forsætte, og at endnu flere småbønder vil få mulighed for at plante træer på deres jord i fremtiden.