Risici i vores dyrkningslande – vigtigheden af tredjepartscertificerede bønner

Risici i vores dyrkningslande – vigtigheden af tredjepartscertificerede bønner

I mange af de kaffeproducerende lande er der risici i forbindelse med både arbejdsmiljøspørgsmål og spørgsmål vedrørende arbejdsvilkår. Korruption og børnearbejde er ikke ualmindeligt i mange lande, der dyrker kaffebønner. Det stiller krav til importørerne om at være ekstra omhyggelige og tage ansvar. Arvid Nordquist vil sikre gode miljøhensyn og trygge arbejdsforhold gennem hele produktionskæden og arbejde mod diskrimination og børnearbejde.

Første svenske 100 % bæredygtighedscertificerede risteri. Fra juni 2014 garanterer Arvid Nordquist, at bæredygtige landbrugsmetoder og bæredygtige arbejdsmiljø- og arbejdsvilkår anvendes gennem hele vores kaffeproduktion. Det gør vi gennem en kombination af UTZ-, Fairtrade-, Rainforest Alliance- og KRAV-certificeret sortimenter.

Mad, der er produceret med hensyntagen til mennesker og miljø, smager helt enkelt bedre

Anders Nordquist, CEO Arvid Nordquist HAB

Disse etablerede certificeringssystemer har omfattende kriterier for miljøhensyn, forbedrede landbrugsmetoder, arbejdsmiljø og arbejdsret. De modarbejder desuden børnearbejde og diskrimination. Men vigtigst af alt kan forbrugerne være sikre på, at en årlig tredjepartskontrol har fundet sted.  Det indebærer, at en upartisk og uafhængig  aktør sikrer, at avleren følger alle de kriterier, som certificeringen rummer. UTZ-certificeringen bidrager desuden med viden til avleren om forbedrede jordbrugsmetoder med det formål at opnå en bedre kvalitet, hvilket på sin side bidrager til yderligere forbedrede økonomiske vilkår. Omkring 90 % af kaffebønnerne i Arvid Nordquists basissortiment er kaffebønner, der er certificeret af UTZ.

Fodnote: I 2013 var 38 % af Arvid Nordquists kaffe certificeret, og den samlede andel af certificeret kaffe i branchen cirka 15 %.